Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 20-godišnjaka zbog teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točke 1. i 4. Kaznenog zakona. (20. 6. 2017.)
Okrivljenika se tereti da je 22. veljače 2017. oko 21,30 sati u Zagrebu, nakon što se s oštećenicom vratio iz večernjeg izlaska, a znajući da je ona u novoj ljubavnoj vezi s drugim muškarcem i da je trudna te da želi prekinuti emotivnu vezu s okrivljenikom; ponukan ljubomorom i željom za odmazdom te u nakani da ju usmrti; sa suvozačevog mjesta u njezinom automobilu na kojem je sjedio, lijevom ju rukom pritisnuo na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati. Tereti ga se da joj je potom nožem zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana te petnaestak reznih rana po tijelu i glavi. Oštećenica je preminula na mjestu događaja uslijed zadobivenih ozljeda.
U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika do okončanja postupka zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog teških okolnosti počinjenja djela.