Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 31-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 19. veljače donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1989.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela ubojstva u pokušaju iz  članka 110. u svezi sa člankom 34. stavak 1. Kaznenog zakona. (21. 2. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 31-godišnjak 16. veljače 2020. oko 18,30 sati u jednom ugostiteljskom objektu u Zagrebu (Savska cesta), pod utjecajem alkohola, prvo se verbalno sukobio s dvije muške osobe, a potom je, u nakani da usmrti jednog od njih rasklopnim mu nožem zadao više ubodnih i reznih rana u području nosa, vrata i podlaktice. Kad ga je u daljnjem napadu na njega spriječio drugi muškarac na način da je stao između njih, okrivljeni 31-godišnjak je, osnovano se sumnja, istim nožem uboo i njega u lijevu stranu prsa, a kad je oštećenik pobjegao u toalet u podrumu objekta, otišao je za njim te ga nastavio napadati nožem. Oštećenik se branio od uboda nožem zamahujući košem za smeće pa je okrivljenik izgubio ravnotežu i pao na tlo, a oštećenik je pokušao proći pored njega i pobjeći, no okrivljenik ga je istim nožem zarezao još dva puta po stražnjoj strani koljenske jame, uslijed čega je oštećenik pao na tlo. Osnovano se sumnja da mu je okrivljenik, dok je ovaj ležao na podu, više puta nožem zadao ubodne i rezne rane po tijelu te ga nekoliko puta udario šakama i nogama po glavi, nakon čega je prestao s napadom, a nož odbacio na pod toaleta i udaljio se iz objekta. Obojica oštećenika su zadobila teške tjelesne ozljede.
Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je okrivljeniku jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.