Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijet istražni zahtjev protiv četiri osobe zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je istražni zahtjev protiv trojice hrvatskih državljana (1974., 1981. i 1956.) i državljanina Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine (1962.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona. (22. 2. 2011.)

Postoji osnovana sumnja da su tijekom studenog i prosinca 2009. godine trećeosumnjičenik i četvrtoosumnjičenik radi prodaje opojne droge marihuana u Republici Švicarskoj, od prvoosumnjičenika i drugoosumnjičenika kupili osam kilograma marihuane čiju nabavu i prijevoz od Švicarske je organizirao četvrtoosoumnjičenik angažiravši u tu svrhu kurira sa osobnim vozilom. U tom su se osobnom vozilu nalazili posebno ugrađeni skriveni pretinci za krijumčarenje opojne droge, no u namjeri nisu uspjeli budući da su policijski službenici uhitili kurira 11. prosinca 2009. u Zagrebu.
Protiv četvorice osumnjičenika je predloženo određivanje pritvora zbog opasnosti od bijega, opasnosti od ponavljanja djela i težine djela.