Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Otvorena istraga protiv 48-godišnjaka i određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu otvorilo je istragu protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva iz članka 111. točka 1., 2. i 3. Kaznenog zakona. (22. 8. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik oko 23,00 sata 19. kolovoza 2016. u svojoj obiteljskoj kući u mjestu Kuzminec (općina Mihovljan); za vrijeme dok je njegova majka J. R. (1927.) ležala nepokretna u krevetu uslijed svog općeg stanja prouzrokovanog bolešću i životnoj dobi, iako je već ranije nasrtao na njen integritet, u nakani da je liši života više ju puta šakom udario u glavu i prsa te bacio na pod i nastavio udarati po cijelom tijelu pri čemu se koristio i sjekirom za drva. Oštećena J. R. je zadobila teške i po život opasne ozljede koje su sve dovele do njezine smrti.
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je predložilo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor po predloženim osnovama.