Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitana dvojica osumnjičenika zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je u svojstvu okrivljenika hrvatskog državljanina (1981.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti iz članka 180. stavak 1. Kaznenog zakona. Okrivljenik je nakon ispitivanja pušten na slobodu jer nije bilo osnova za predlaganje i određivanje istražnog zatvora. (22. 11. 2020.)

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu zaprimilo je i kaznenu prijavu nadležne policijske uprave protiv državljanina Republike Sjeverne Makedonije (1982.) zbog osnova sumnje na počinjenja kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti iz članka 180. stavak 1. Kaznenog zakona, kojeg je u svojstvu osumnjičenika ispitao policijski istražitelj, nakon čega ga je dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika pustio na slobodu jer nije bilo osnova za predlaganje i određivanje istražnog zatvora.
Kaznenim prijavama protiv obojice osumnjičenika prijavljena je osnova sumnje da su kao odgovorne osobe ugostiteljskih objekata postupali suprotno odredbama Odluka Stožera civilne zaštite donesenih na temelju Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i Zakona o sustavu civilne zaštite.