Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitani osumnjičenici zbog teške krađe

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je provelo dokazne radnje ispitivanja trojice državljana Rumunjske (1971., 1960., 1990.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe iz članka 229. stavak 1. točke 5. Kaznenog zakona. (23. 3. 2015.)
Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici oko 11,30 sati 18. ožujka 2015. došli do trgovačkog centra na Jankomiru i, zajedno i prema prethodnom dogovoru, dvojica osumnjičenika su ušla u trgovinu zlatnim i srebrnim nakitom te su od zaposlenih djelatnica zatražili da im pokažu zlatni i srebrni nakit. Potom su zatražili da im odabrani nakit djelatnice zapakiraju pri čemu su, tijekom pakiranja i spremanja, iskoristili nepažnju djelatnica i otuđili nakit u vrijednosti od oko 164.000,00 kuna. Dvojica osumnjičenika su izašli iz centra odnoseći sa sobom ukradeni nakit te su se zajedno s trećim osumnjičenikom, koji ih je čekao u automobilu na parkiralištu, udaljili s mjesta događaja.
Ovo je državno odvjetništvo predložilo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu određivanje istražnog zatvora protiv trojice rumunjskih državljana zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. ZKP-a) što je sudac istrage i prihvatio te odredio istražni zatvor po traženoj zakonskoj osnovi.