Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o odbačaju kaznene prijave podnesene zbog kaznenog djela povrede slobode mišljenja i izražavanja misli iz članka 127. stavka 1. Kaznenog zakona/11. (24. 7. 2019.)

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu zaprimilo je kaznenu prijavu kojom je 56-godišnjakinja prijavljena da je kao ministrica vanjskih i europskih poslova, donošenjem Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem redu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija od 1. rujna 2018. uskratila i ograničila slobodu govora službenika tog ministarstva.
Državno odvjetništvo razmotrilo je zaprimljenu kaznenu prijavu i uz nju dostavljenu dokumentaciju te su pribavljene dodatne potrebne obavijesti, kao i analizirani relevantni pravni propisi nakon čega je utvrđeno kako prijavljeno djelo nije kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.
Slijedom navedenog, a na temelju odredbe članka 206. stavka 1. točke 1. Zakona o kaznenom postupku, doneseno je rješenje o odbačaju kaznene prijave zbog navedenog kaznenog djela.