Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitan 46-godišnjak zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja hrvatskog državljanina (1974.) te je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. Kaznenog zakona. (24. 9. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 46-godišnjak 21. rujna 2020. u Zagrebu, radi daljnje distribucije droge na ilegalnom narko tržištu, nabavljao veće količine droge heroin, kokain i marihuana koje je vagao i prepakiravao u stanu u kojem živi. Tako pripremljenu drogu, osnovano se sumnja, prodavao je na ilegalnom tržištu. Prilikom pretrage stana kod okrivljenika je, osnovano se sumnja, pronađeno oko 635 grama droge heroin pakirane u različitim količinama, oko 0,9 grama marihuane, 310 tableta lijeka heptanon  i dvije digitalne vage te je kod njega, prilikom preprodaje droge na ilegalnom narko tržištu, pronađeno još oko 45 grama droge heroin pakirane u više paketića, 1,6 grama droge kokain i nekoliko ručno smotanih cigareta ispunjenih smjesom duhana i marihuane.
Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123.stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama.