Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 29-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 20. listopada donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1989.) zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 2. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona, te u vezi s člankom 215. stavak 1. KZ-a. (24. 10. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 10. listopada 2018. oko 2,30 sati u obiteljskoj kući na adresi IV. Kozari put, izazvao požar kuće pristajući da time usmrti svoje roditelje, odnosno majku i bolesnog te potpuno nepokretnog oca, za koje je znao da spavaju u spavaćoj sobi. Osnovano se sumnja da je okrivljenik otvorenim plamenom upaljača u unutrašnjosti garderobnog ormara zapalio odjevne predmete i tako zapalio kuću, a potom je izašao iz kuće u dvorište, znajući da su u kući ostali njegovi roditelji. Požar koji je okrivljenik izazvao ugasili su vatrogasci 10. listopada 2018. oko 3,00 sata. Na mjestu događaja, po ugašenom požaru, pronađena je mrtva okrivljenikova majka dok je ozlijeđeni okrivljenikov otac prevezen u bolnicu u kojoj je preminuo 16. listopada 2018.
Sudac istrage je, na prijedlog državnog odvjetništva, odredio jednomjesečni istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.