Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Određen istražni zatvor protiv 26-godišnjaka zbog više prijevara i krivotvorenja isprava

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 24. travnja 2013., nakon zaprimanja kaznene prijave PNUSKOK-a, protiv hrvatskog državljanina (1987.) provelo dokaznu radnju ispitivanja osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više kaznenih djela prijevare iz čl. 224. KZ-a i više kaznenih djela krivotvorenja isprava iz čl. 311. KZ-a. (25. 4. 2013.)

Postoji osnova sumnje da je navedena kaznena djela počinio tijekom 2011. i 2012. godine odnosno da je krivotvorio dokumentaciju raznih društava u kojima je prikazivao da su razne osobe njihovi zaposlenici, iako isti to nisu bili, a potom pomoću takve krivotvorene dokumentacije realizirao kredite za sebe i druge osobe, na štetu većeg broja osoba koje su te kredite potom morale otplaćivati.
Nakon provedenog ispitivanja osumnjičenika, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a koji je i određen rješenjem suca istrage.
U daljnjem tijeku postupka Općinsko državno odvjetništvo će provesti potrebne dokazne radnje, a isto tako u tijeku je i kriminalističko istraživanje u odnosu na druge sudionike ovih kaznenih djela.