Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 40-godišnjaka

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu je 24. ožujka 2018., na temelju kaznene prijave Policijske uprave zagrebačke, ispitan hrvatski državljanin (1978.) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona, te je protiv njega doneseno i rješenje o provođenju istrage. (26. 3. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od početka ožujka 2018. do 23. ožujka 2018., nakon što je prethodno na ilegalnom tržištu nabavio veću količinu droge heroin, u nakani njene daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu, pakirao ju u manje paketiće koje je skrivao u svom stanu i u stubištu stambene zgrade u kojoj stanuje na području grada Zagreba. Osnovano se sumnja i da je sakrio ukupno 164 grama droge heroin, a od osumnjičenika je i oduzet novčani iznos od 3.100,00 kuna i 100,00 eura za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.
Državno odvjetništvo predložilo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. točke 3. Zakona o kaznenom  postupku). Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i odredio istražni zatvor protiv okrivljenika.