Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitan 46-godišnjak i donijeto rješenje o provođenju istrage

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 23. srpnja 2016. ispitalo i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Crne Gore (1970.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a. (26. 7. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 22. srpnja 2016. u jednom stanu u Zagrebu; protivno odredbi 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a nakon što je na točno neutvrđen način radi preprodaje na ilegalnom narko tržištu nabavio veću količinu droge marihuane i MDMA; u nakani daljnje preprodaje držao 108,8 grama droge marihuana pakirane u tri paketića te 41 tabletu droge MDMA zelene boje u obliku bombe i 2,5 ml otopine za sada neutvrđenog kemijskog sastava.
Postoji i osnovana sumnja da je istoga dana u tom stanu; protivno odredbi članka 6. i 7. Zakona o oružju; držao jedan metalni prigušivač pucnja, jedan prazan spremnik za pištolj i više komada raznog streljiva, iako svjestan da je nabavljanje i držanje tog oružja i streljiva građanima zabranjeno.
Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu je podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. toč. 1. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor.