Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o proširenju istrage protiv 24-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o proširenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1994.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavka 1. Kaznenog zakona. (25. 9. 2018.)

Okrivljenika se tereti da je 21. rujna 2018. oko 20,30 sati u Zagrebu, nakon što se dovezao osobnim automobilom marke Audi, u kojem su pored njega bila još dvojica muškaraca i jedan maloljetnik, do kućnog broja 241 u Ulici grada Vukovara, zaustavio osobni automobil iza osobnog automobila marke Seat Ibiza u kojem su bila trojica muškaraca i dvije žene. Kad je okrivljenik zaustavio automobil Audi, suvozač iz njegovog automobila je izašao iz vozila i prišao automobilu Seat Ibiza te se obratio vozaču tog automobila nakon čega je između njih došlo do verbalnog sukoba.
Tijekom verbalnog sukoba, vozač Seat Ibize je, kroz otvoreni prozor vrata vozača, iz pištolja prema suvozaču iz Audija ispalio najmanje dva hica od kojih ga je jedno zrno pogodilo u lijevu natkoljenicu, nakon čega se vozilom počeo udaljavati s mjesta događaja. U je tom trenutku iz automobila Audi izašao okrivljenik te, svjestan da svojim postupanjem može ugroziti tjelesni integritet osoba koje su bile u osobnom automobilu Seat Ibiza te pristajući na takve posljedice, iz za sada neutvrđenog vatrenog oružja ispalio najmanje pet hitaca prema osobnom automobilu Seat Ibiza koji se udaljavao, pri čemu su dva od ispaljenih metaka pogodila poklopac prtljažnog prostora osobnog automobila Seat Ibiza.

Protiv okrivljenika je sudac istrage, na prijedlog ovog državnog odvjetništva, odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti ponavljanja djela.
Dodajemo da je protiv vozača Seata Ibize 23. rujna 2018. otvorena istraga zbog pokušaja ubojstva suvozača iz Audija.