Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijeta žalba na presudu

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podnijelo žalbu na presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom je optuženi I. M. proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubojstva iz čl. 90. u svezi čl. 33. Kaznenog zakona, počinjenog 31. srpnja 2011. na štetu J. S. te mu je utvrđena  kazna zatvora u trajanju od dvije godine i osam mjeseci, te zbog kaznenog djela teške tjelesne povrede u pokušaju iz čl. 99. st. 1. u svezi čl. 4. i čl. 33. KZ-a na štetu K. S., za koje djelo mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od četiri mjeseca. (29. 11. 2012.)
Ujedno je sud optuženiku opozvao uvjetnu osudu izrečenu presudom Općinskog suda u Sesvetama, Stalna služba u Dugom Selu, od 5. srpnja 2010. u trajanju od sedam mjeseci, te je sud optuženika osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i pet mjeseci. 
Žalba je podnijeta zbog odluke suda o kazni, s obzirom da ocjenjujemo da su, kako pojedinačno utvrđene kazne, tako i jedinstvena kazna zatvora, preblage i neodgovarajuće okolnostima počinjenja navedena dva djela te ličnosti počinitelja.