Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnesena žalba na oslobađajuću presudu

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je žalbu na presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom je optuženik (1963.) oslobođen od optužbe za počinjenje kaznenog djela ubojstva iz članka 34. stavak 1. KZ RH. (29. 12. 2015.)

Okrivljenika se tereti da je oko 21,30 sati 2. ožujka 1996. u Mostaru; prema prethodnom dogovoru, zajedno s K. V. i D. R.; došao do stana J. Đ. u  cilju da ju liše života, pa kad ih je ona pustila u stan, okrivljenik ju je odvukao u dnevnu sobu gdje je D. R. iz okrivljenikovog pištolja u nju ispalio jedan hitac. Kad je oštećenica, pogođena pala na pod okrivljenika se tereti da je od D. R. uzeo pištolj i u nju ispalio još dva hitca, jedan u lijevo rame a drugi u prsa. Uočivši da je oštećenica još uvijek živa, okrivljenika se tereti da je naredio K. V. da joj puca u glavu, te je ovaj, iz strojnice koju je imao sa sobom, ispalio dva hitca u njenu glavu nakon čega je preminula.
Žalba je podnesena zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te je u žalbi predloženo da drugostupanjski sud preinači pobijanu presudu i optuženika oglasi krivim za navedeno kazneno djelo odnosno da ukine pobijanu presudu i predmet vrati sudu prvog stupnja na ponovno suđenje.