Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 40-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva u pokušaju iz članka 230. stavak 2. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (30. 5. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 18. svibnja 2018. oko 13,50 sati ušao u jednu mjenjačnicu na području Zagreba i, nakon što je s vlasnikom započeo razgovor o navodnoj zamjeni novca, iznenada iz svog ruksaka izvadio pištolj i uperio ga u vlasnika tražeći novac. Kad se vlasnik počeo naguravati s okrivljenikom, u mjenjačnicu je dotrčala vlasnikova sestra te su ga zajedno izgurali iz mjenjačnice, no nakon kraćeg vremena okrivljenik se vratio u mjenjačnicu po svoj ruksak i ponovno se sukobio s vlasnikom i njegovom sestrom kao i vlasnikovom drugom sestrom koja je u međuvremenu stigla u mjenjačnicu. Okrivljenik je potom trčeći pobjegao iz mjenjačnice.
Sudac istrage prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i odredio jednomjesečni istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.