Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitan 51-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 29. rujna ispitalo hrvatskog državljanina (1965.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavak 3. Kaznenog zakona. (30. 9. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik oko 13,30 sati 28. rujna 2016. u Zagrebu; nakon što se sukladno prethodnom dogovoru na adresi svog stanovanja sastao sa novinarkom i snimateljem jedne televizije radi snimanja priloga; tijekom navedenog snimanja prilikom izlaska s adrese na kojoj živi i odlaska u  javnobilježnički ured u Zagrebu, uputio joj riječi prijetnje nezadovoljan prilogom emisije o njemu te radom novinarke u vezi snimanja njegove izjave.
Osnovano se sumnja da joj je uputio riječi prijetnje s ciljem da je ustraši te da joj je potom, tijekom povratka iz navedenog javnobilježničkog ureda, za vrijeme dok mu je oštećenica hodajući ulicom sa snimateljem nastavljala postavljati pitanja opetovano prijetio i pljunuo na nju. Navedeno ponašanje je kod oštećenice izazvalo osjećaj uznemirenosti i bojazni za vlastiti život.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je predložilo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage prihvatio i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor kako je to predloženo.