Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv dvije osobe

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je nakon provođenja dokazne radnje ispitivanja hrvatske državljanke (1955.) i hrvatskog državljanina (1956) donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona. (30. 1. 2015.)
Rješenjem o provođenju istrage osnovano se sumnja da su od 2011. do siječnja 2015. godine; u stanu u kojem zajedno prebivaju u Šenkovcu; uporabom sustava za osvjetljavanje, cirkulaciju i filtriranje zraka stvorili umjetne uvjete za uzgoj bilja u kojima su sadili i uzgajali stabljike konoplje tipa droga marihuana, koju su po sazrijevanju sušili i usitnjavali. Na navedeni način, osnovano se sumnja, da su uzgojili i u stanu držali ukupno 1005 komada stabljika konoplje tipa droga marihuana i 765 grama konoplje tipa droga marihuana, a držali su i šest komada medicinskih šprica ispunjenih s ukupno 27, 5 ml ulja cannabisa. Postoji osnovana sumnja da je navedena droga bila namijenjena daljnjoj preprodaji na ilegalnom narko tržištu.
Protiv okrivljenice je ovo državno odvjetništvo predložilo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. toč. 3. ZKP-a), a koji je sudac istrage i prihvatio te odredio istražni zatvor.