Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv A. S., I. S. i I. P. zbog razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina A. S. (1990.), hrvatske državljanke I. S. (1988.) i hrvatskog državljanina I. P. (1988.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz čl. 218. st. 2. Kaznenog  zakona. (19. 4. 2010.)
Tereti ih se da su, sukladno prethodnom dogovoru, 19. prosinca 2009. u Zagrebu, znajući da I. S. kod sebe drži veći iznos novca, a nakon što se okrivljena I. S. s oštećenikom u njegovom osobnom automobilu dovezla na točno određenu lokaciju na Zelenoj magistrali, u drugom automobilu ih čekali okrivljeni A. S. i I. P. Okrivljenici su prišli zaustavljenom vozilu te je okrivljeni A. S. metalni bokserom kojeg je imao uz sebe izudarao oštećenog I. S. po glavi i tijelu dok je I. P. pazio da netko ne naiđe. Potom su mu uzeli sav novac koji su pronašli kod njega u iznosu od 28.000 kn i međusobno ga podijelili te su mu uzeli i mobitel.
Protiv svih je osumnjičenika predloženo produljenje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog težine počinjenja djela.