Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 21-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 30. prosinca 2016. podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. stavak 1. Kaznenog zakona. (2. 1. 2017.)
Okrivljenika se tereti da je 3. listopada 2016. oko 19,00 sati u Zagrebu; u stanu u kojem je živio zajedno s oštećenim K. V. i A. Đ.; tijekom verbalnog sukoba s oštećenim K. V. uzeo preklopni nož i rasklopio ga te, u cilju da ga usmrti, govoreći mu da će ga zaklati zamahnuo nožem prema njegovom tijelu. Okrivljenika je u namjeri da usmrti K. V. spriječio A. Đ. snažno ga gurnuvši o zid i oduzevši mu nož, nakon čega je okrivljenik; ustrajući u svojoj namjeri da oštećenika liši života; iz kuhinje uzeo kuhinjski nož i njime uboo oštećenog K. V. u leđa. U daljnjem napadu okrivljenika je spriječio A. Đ. snažno ga odgurnuvši prema zidu pri čemu mu je nož ispao iz ruke, a oštećeni K. V. je zadobio tešku tjelesnu ozljedu (ubodna rana u predjelu desne strane leđa s ulaskom u desni bubreg).
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja istovrsnog ili sličnog kaznenog djela.