Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 41-godišnjakinje

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1978.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona i dva kaznena djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 2. KZ-a. (2. 4. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica 30. ožujka 2019. oko 22,00 sata u obiteljskoj kući u Zagrebu; u kojoj stanuje zajedno sa svojim nevjenčanim suprugom te sa svoje dvoje maloljetne djece (2007. i 2005.); u njihovoj nazočnosti, a nakon prethodnog verbalnog i fizičkog sukoba sa suprugom, u cilju da ga liši života, više puta zamahivala škarama prema njemu. Kad ju je suprug u tome spriječio, okrivljenica je, i nadalje ustrajući u namjeri da ga usmrti, uzela kuhinjski nož te mu zadala teške ozljede odnosno tri ubodne rane, i to dvije u područje lijeve strane prstišta te treću u područje lijevog ramena. Smrtni ishod supruga spriječen je hitnom medicinskom intervencijom. Osnovano se sumnja da je okrivljenica opisanim postupanjem ugrozila pravilan psihofizički razvoj svoje djece.
Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljenici odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.