Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 26-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1990.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (2. 12. 2016.)

Okrivljenika se tereti da je 1. rujna 2016. oko 20,30 sati na križanju Kružne i Pakoštanske ulice u Zagrebu; tijekom verbalnog i fizičkog sukoba s oštećenikom zbog ranije narušenih odnosa i netrpeljivosti, u cilju da ga liši života; u njega usmjerio pištolj marke DWM i ispalio jedan hitac. Zrno je u svojoj putanji pogodilo oštećenika u donji lijevi dio trbušne stjenke malo iznad lijeve prepone i nanijelo mu tjelesnu ozljedu u vidu prostrijela lijevog preponskog područja. Nakon toga se nastavio sukob između okrivljenika i oštećenika odnosno okrivljenik je i dalje fizički nasrtao na oštećenika, a prekinuo ih je dolazak policijskih službenika.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka na temelju članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku.