Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitana dvojica okrivljenika i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 30. siječnja ispitalo u svojstvu okrivljenika državljanina Bosne i Hercegovine (1990.) i državljanina Republike Slovenije (1979.) zbog  postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona. (3. 2. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da su prvookrivljenik i drugookrivljenik, zajedno i po dogovoru, na ilegalnom narko tržištu nabavili oko 481 kilogram droge marihuana te da su tako nabavljenu drogu 28. siječnja 2020., radi daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu, prevozili u paketima u kombi vozilu na području Krapinsko-zagorske županije.
Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon provedenih dokaznih radnji ispitivanja obojice okrivljenika, 30. siječnja 2020. donijelo rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona.
Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je istražni zatvor obojici okrivljenika po predloženim zakonskim osnovama.