Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 42-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1974.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva iz članka 111. toč. 3. Kaznenog zakona. (3. 10. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 28. rujna 2016. između 01,12 sati i 02,00 sata u klijeti nedaleko zajedničke obiteljske kuće u mjestu Donje Vino (Krapinske Toplice); u namjeri da usmrti svoju majku M. Ž. koju je od 2011. pa do 29. rujna 2016. višekratno fizički zlostavljao; tijekom svađe dva ju puta ošamario s lijeve i desne strane lica te ju potom uhvatio rukama za glavu prekrivši joj usta i nos. Osnovano se sumnja da ju je na opisani način čvrsto držao za glavu dok mu se majka opirala i udarala ga pokušavajući se osloboditi njegova pritiska no nije uspjela već je preminula uslijed ugušenja.
Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela što je sudac istrage prihvatio i odredio jednomjesečni istražni zatvor.