Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 46-godišnjakinje

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage  protiv hrvatske državljanke (1973.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (4. 4. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica 2. travnja 2019. oko 15,20 sati, u stanu u vlasništvu njene majke u Zagrebu, nakon što je popila veću količinu alkoholnog pića, zatražila od majke da joj kupi još alkoholnog pića, što je majka odbila učiniti, pa je, revoltirana majčinim odbijanjem, uzela s kuhinjskog ormarića nož i njime zamahivala prema majci kako bi je usmrtila. U tome nije uspjela jer se majka branila, a kad joj je majka uspjela oduzeti nož iz ruke i baciti ga na pod, okrivljenica je, osnovano se sumnja, uzela drugi nož ustrajući u tome da ubode majku te ju uspjela ubosti nanijevši joj ubodne rane u području ključne kosti i lijeve nadlaktice te reznu ranu u području potiljka. Daljnje nasrtaje okrivljenice na majku koja se uspjela istrgnuti i pobjeći u haustor zgrade spriječili su policijski službenici čiju su intervenciju zatražili građani.
Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljenici odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od  utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.