Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv dvojice okrivljenika zbog kaznenih djela protiv osobne slobode

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1990. i 1958.) zbog počinjenja kaznenih djela protupravnim oduzimanjem slobode iz čl. 136. st. 2. Kaznenog zakona u vezi s čl. 51. KZ/11. (4. 11. 2016.)
Okrivljenike se tereti da su 29. ožujka 2016. oko 13,30 sati u Zagrebu; zajedno i dogovorno, u nakani da spriječe A. D. i D. D. da se sastanu s jednim muškarcem i da mu kao prijatelju i menadžeru drugog muškarca iznesu svoja saznanja o ljubavnoj vezi između prvookrivljenog i supruge drugog muškarca; osobnim automobilom marke BMW X6 zagrebačkih registarskih oznaka dovezli se do caffe bara u Trakošćanskoj ulici u kojem su se, prema ranijem dogovoru s jednom osobom, A. i D. D.
Tereti ih se da su prišli stolu za kojim su oštećenice sjedile, na što je prvookrivljenik počeo vikati na A. D. bacivši u zid bočicu s vodom koja je bila ispred nje, drugookrivljenik im je zaprijetio da ništa ne pokušavaju. Obojica okrivljenika su potom uhvatili rukama A. D. za ruke te ju protivno njezinoj volji izveli iz caffe bara i ugurali ju na stražnje sjedalo osobnog automobila kojim su se dovezli. Drugookrivljenik se vratio u caffe bar do D. D. te ju izveo van i ugurao na stražnje sjedalo istog automobila, nakon čega je prvookrivljenik kao vozač automatski zaključao vrata onemogućivši im izlazak iz automobila te ih protivno njihovoj volji odvezli na područje Sljemena. Tijekom vožnje, drugookrivljenik je kao suvozač zajedno s prvookrivljenikom, prijetio A. D., a po zaustavljanju zaustavili automobila, obojica su ih izvukli iz automobila te nastavili prijetiti A. D. govoreći joj da će se osvetiti njezinim djetetom ukoliko bude razgovarala s prvim muškarcem. Prvookrivljenika se tereti da ju je rukom primio za donju čeljust naredivši joj da ne smije ni sa kim razgovarati te su im objema rekli da paze što rade i da ne smiju nikome ništa govoriti. Potom su im naredili da ponovno uđu u automobil, što su one u strahu i učinile, i odvezli ih natrag do caffe bara gdje su ih pustili na slobodu.