Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitana trojica osumnjičenika i doneseno rješenje o provođenju istrage

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv jednog državljanina Republike Srbije (1981.) i dvojice državljana Republike Crne Gore (1997. i 1998.) zbog osnovane sumnje da bi počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona. (5. 11. 2018.)

Osnovano se sumnja da su 2. studenog 2018. u Zagrebu, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, nakon što je prvookrivljenik na za sada neutvrđen način, radi daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu, prethodno nabavio konoplju tipa droge (marihuana) dovezao drogu na teritorij Republike Hrvatske radi predaje drugom i trećem okrivljeniku. Droga je bila skrivena u odvojenom dijelu krova priključnog vozila srpskih registarskih oznaka, te se osnovano sumnja da su je drugi i treći okrivljenik trebali preuzeti radi daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu, pri čemu su ih u 23,30 sati zatekli policijski službenici nadležne policijske postaje prilikom vađenja droge iz vozila. Osnovano se sumnja da je u priključnom vozilu teretnog vozila, kojim se koristio prvookrivljenik, bilo ukupno 95,21 kilograma konoplje tipa droge (marihuana) pakirane u 90 paketa.
Protiv trojice okrivljenika predloženo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. t. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog i protiv trojice okrivljenika osumnjičenika odredio istražni zatvor kako je i predloženo.