Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitan 61-godišnjak zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja hrvatskog državljanina (1958.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona. (6. 4. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 28. ožujka 2019. u Zagrebu, nakon što je izašao iz svog osobnog automobila i nakon verbalnog sukoba s pješakom koji je prelazio pješački prijelaz, udario ga zatvorenom šakom u predjelu lica te je pješak pao na tlo. Pješak je uslijed udarca zadobio tešku tjelesnu ozljedu (slomljena jagodična kost, slomljen lijevi čeljusni sinus, slomljena čeljust i slomljeno dno očne šupljine). 
Nakon ispitivanja, okrivljeniku je izrečena mjera opreza zabrane približavanja određenoj osobi te zabrana uspostavljanja i održavanja veze s određenom osobom iz članka 98. stavak 2. t. 3. 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku. U slučaju nepridržavanja naloženih mjera opreza, one će se okrivljeniku zamijeniti istražnim zatvorom. U kaznenom predmetu otvoreno je istraživanje tijekom kojeg će se provesti daljnje potrebne dokazne radnje.