Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijeta žalba na presudu

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je žalbu protiv presude Županijskog suda u Zagrebu kojom je prvookrivljenik (1984.) proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela teško ubojstvo u pokušaju iz članka 91. točka 8. u svezi članka 33. Kaznenog zakona te kojom su prvookrivljenik i drugookrivljenik (1982.) proglašeni krivima zbog počinjenja kaznenog djela protiv imovine krađom iz članka 216. stavka 1. KZ/97. (5. 6. 2015.)
Prvookrivljenika se tereti da je prvo djelo počinio 22. rujna 2009. u Konjščini na štetu policijskog službenika za što ga je sud osudio na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine. Prvookrivljenik i drugookrivljenik su proglašeni krivima da su 20. rujna 2009. sa crkve u Gotalovcu skinuli i prisvojili bakrene cijevi i ostale bakrene dijelove (vrijednost od oko 25.000,00 kuna) te ih je prvostupanjski sud osudio na kazne zatvora. Sud je prvookrivljenika osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a drugookrivljenika na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, nakon čega je prvookrivljeniku izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci.
Žalba je uložena zbog odluka o kazni s obzirom da državno odvjetništvo smatra da je sud  izrekao preblage kazne za učin predmetnih kaznenih djela.