Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Sesvetama
Predloženo određivanje istražnog zatvora protiv 30-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Sesvetama je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom iz članka 224. stavka 2. Kaznenog zakona, temeljem zakonskog osnova opasnosti od ponavljanja djela. (6. 8. 2014.)

Postoji osnovana sumnja da je 30-godišnjak oko 21,00 sat 2. kolovoza 2014. kao čuvar pružnog prijelaza u Sesvetskom Kraljevcu propustio aktivirati spuštanje polubranika odnosno uključiti zvučnu i svjetlosnu signalizaciju te time osigurati nesmetan i siguran prolazak vlaka broj 2109 na tom prijelazu čime je doveo u opasnost živote 46-godišnjaka, njegove supruge i troje djece koji su osobnim automobilom krenuli preko tog pružnog prijelaza. Isključivo zahvaljujući naglom kočenju 46-godišnjeg vozača osobnog automobila, nakon uočavanja vlaka, izbjegnut je nalet vlaka na osobni automobil s putnicima slijedom čega postoji osnovana sumnja da je tim propustom ugrozio tjelesni integritet i živote putnika u automobilu i vlaku.
Sudac istrage je prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor po traženoj osnovi.