Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 36-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv života i tijela ubojstvom u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (11. 3. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 36-godišnji okrivljenik 8. ožujka 2020., u večernjim satima, svojim osobnim vozilom, došao na adresu u Zagrebu, gdje živi njegova bivša supruga, kako bi preuzeo njihovo zajedničko dijete. Osnovano se sumnja da je okrivljenik nakon prepirke, u cilju da ju usmrti, osobnim automobilom krenuo natrag prema bivšoj supruzi te ju je stražnjim dijelom automobila udario i gurao po tlu dok je ona tijelom bila ispod osobnog vozila i dozivala pomoć. Potom je zaustavio osobno vozilo i, osnovano se sumnja, krenuo naprijed, dok je oštećenica ležala na tlu, a potom iznova prema njoj i automobilom ju gurao po kolniku nanijevši joj teške tjelesne ozljede.
Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predloženo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor na temelju osnove iz članka 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku, što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor po traženim osnovama.