Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 40-godišnjaka zbog prijevare

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog počinjenja kaznenog djela prijevare iz čl. 236. st. 1. Kaznenog zakona. (11. 10. 2018.)

Podignutom optužnicom okrivljenika se tereti da je od 10. prosinca 2012. do 23. rujna 2015. u Zagrebu; u nakani da se nepripadno materijalno okoristi; kao zastupnik u jednom predstavničkom tijelu; u više navrata podnosio obrasce-obračune putnih troškova u kojima je neistinito navodio da na sjednice tog tijela dolazi vlastitim vozilom, iako svjestan da je na sjednice dolazio vozilima jedne udruge koja su mu dodijeljena na korištenje i da je sve troškove korištenja vozila podmirivala ta udruga, te svjestan da za navedena putovanja nije imao nikakvih troškova.
Nadležno tijelo je, ne sumnjajući u opravdanost i vjerodostojnost predanih obračuna putnih troškova, kroz navedeno razdoblje okrivljeniku odobrilo i isplatilo iz državnog proračuna Republike Hrvatske ukupan iznos od 18.678,53 kuna koji je nepripadno za sebe zadržao i za isti oštetio državni proračun.