Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 21-godišnjakinje

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 11. rujna donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona/11. (12. 9. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica 10. rujna 2016. oko 11,00 sati u Novoj Vesi u Zagrebu, došla na poziv D. K. i zajedno s njim ušla u njegov stan te ga preklopnim nožem ubola u lijevu stranu prsa, a D. K. je preminuo od zadobivene ozljede.
Opisanom događaju je prethodilo da je D. K., po ulasku u stan i nakon što je okrivljenica sjela na kauč u dnevnom boravku, prišao joj i od nje zatražio određenu seksualnu radnju što je ona odbila učiniti. Kako bi je prisilio da obavi tu radnju D. K. ju je otvorenim dlanom snažno udario u predjelu lica, nakon čega je ona iz torbice koju je imala uz sebe izvadila preklopni nož i počinila navedeno djelo.

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenice zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke što je sudac istrage odbio i odredio mjeru zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja i održavanja veze s predloženim svjedocima. Državno odvjetništvo će uložiti žalbu na tu odluku suca istrage.