Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Određen istražni zatvor protiv trojice osumnjičenika

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je nakon provođenja dokaznih radnji ispitivanja trojice hrvatskih državljana (1963., 1974. i 1974.) zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona, te protiv trećeosumnjičenika i zbog kaznenog djela omogućavanje trošenja droga iz čl. 191. st. 1. KZ-a, predložilo određivanje istražnog zatvora protiv trojice osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela kao i zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. (12. 11. 2013.)
Sudac istrage je rješenjem odredio istražni zatvor protiv prvoosumnjičenika i drugoosumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a u odnosu na trećeosumnjičenika zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.
Postoji osnova sumnje da su trojica osumnjičenika od 3. rujna 2013. do 9. studenoga 2013. na području grada Zagreba, nakon što su na ilegalnom narko tržištu nabavili drogu kokain, stavljali ju dalje u promet uz novčanu naknadu radi daljnje distribucije.