Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1963.) zbog počinjenja kaznenog djela iznude iz članka 243. stavak 1., 3. i 4. Kaznenog zakona. (13. 7. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od početka 2012. godine do 10. srpnja 2018. silom i teškim prijetnjama te stavljajući do znanja oštećeniku da je naoružan pištoljem, u kontinuitetu iznuđivao velike svote novca od oštećenika.
Osnovano se sumnja da je okrivljenik silom i zastrašujućim prijetnjama prisiljavao oštećenika da na njega prepiše određene nekretnine u oštećenikovu vlasništvu, što je ovaj, u strahu za vlastiti život, i učinio te je u navedenom razdoblju predao okrivljeniku gotovinu (najmanje 1.000.000,00 kuna) i na njega prenio više nekretnina.
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, što je sudac istrage prihvatio i okrivljeniku odredio istražni zatvor po obje osnove.