Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 41-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1977.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio  kaznena djela protiv života i tijela ubojstvom u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona, te teškom tjelesnom ozljedom u pokušaju iz članka 118. stavka 1. u svezi s člankom 34. KZ-a. (14. 5. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 9. svibnja 2018. oko 19,15 sati u Zagrebu, nakon verbalnog i fizičkog sukoba s dvojicom oštećenika, u nakani da usmrti prvog, nožem mu zadao ubodnu ranu u predjelu lijeve strane toraksa (lijeva pektoralna regija neposredno ispod ključne kosti, uz nastanak pneumotoraksa). U daljnjoj namjeri usmrćivanja ovog oštećenika, spriječio ga je drugi oštećenik oborivši ga udarcem ruke na tlo nakon čega mu je, osnovano se sumnja, okrivljenik istim nožem zadao ubodnu ranu u proksimalnom dijelu lijeve natkoljenice te ubodnu ranu u distalnom dijelu lijeve potkoljenice.
Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je protiv okrivljenika istražni zatvor temeljem odredbe članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku.