Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv S. M. zbog teškog ubojstva i pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina S. M. (1983.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 91. st. 1. toč. 4. Kaznenog zakona i kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 91. st. 1. toč. 6. u svezi čl. 33. KZ-a. (14. 6. 2011.)

Okrivljenog S. M. se tereti da je 18. ožujka 2011. u Zagrebu, na gradilištu građevinske tvrtke iz Zagreba odnosno u Palinovečkoj ulici; a nakon što je prethodno na gradilištu u Rovinju radeći za navedenu tvrtku došao u sukob sa svojim poslovođom S. R. koji mu je opsovao mrtvog oca i u više navrata ga psovao i ponižavao zbog čega je 14. ožujka 2011. dao otkaz u toj tvrtki; doputovao u Zagreb i preko oglasnika kupio pištolj sa streljivom.
Znajući gdje i kada će se radnici tvrtke autobusom vratiti iz Rovinja u Zagreb, okrivljenika se tereti da je došao ispred navedene tvrtke, pričekao dolazak autobusa te, u cilju da poslovođu liši života zbog osjećaja poniženja koji je ovaj ranije vrijeđanjem i omalovažavanjem izazvao kod njega, s udaljenosti od jednog metra uperio pištolj u S. R. U tom je trenutku naišao djelatnik iste tvrtke R. G. kojeg je poslovođa S. R. zgrabio rukama i sklonio se iza njega, a okrivljenik S. M. je unatoč tome u R. G. ispalio hitac pogodivši ga u lijevu ruku. Kada se R. G. odmaknuo, okrivljenik je nastavio pucati u poslovođu a kada je on pao na tlo prišao mu je i lovačkim mu nožem zadao više ubodno-reznih rana te je S. R. preminuo na mjestu događaja.
Protiv okrivljenika je predloženo produljenje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog težine počinjenog djela.