Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 42-godišnjaka zbog dvije prijetnje

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podiglo pred Općinskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1971.) zbog počinjenja dva kaznena djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. Kaznenog zakona. (14. 10. 2013.)

Okrivljenika se tereti da je 18. lipnja 2013. u Zagrebu s adrese jedne elektroničke pošte koju je prethodno kreirao, koristeći akronim jedne muške osobe, na adresu elektroničke pošte druge muške osobe poslao određenu poruku kojoj je pridružio fotografiju seksualnog sadržaja vezano uz suprugu te druge muške osobe koju je osobno snimio, prikazujući da je predmetnu poruku elektronske pošte poslala prva muška osoba insinuirajući da bi pridružena fotografija bila snimljena između prvog muškarca i supruge drugog muškarca, a sve kako bi izazvao reakciju drugog muškarca koji je zaprijetio prvom muškarcu da će, između ostalog, sve javno objaviti.
Ujedno, tereti ga se da je 4. srpnja 2013., s adrese elektroničke pošte koju je prethodno kreirao, na veći broj adresa elektroničke pošte zaposlenika jedne televizijske kuće poslao poruku elektroničke pošte u kojoj navodi kompromitirajući sadržaj vezano za suprugu drugog muškarca, a poruci je pridružio fotografiju, opisanu u prethodnom odlomku, što je kod nje izazvalo osjećaj straha i ugroženosti.