Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Određen istražni zatvor protiv 25-godišnjaka zbog dva pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 13. srpnja podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv hrvatskog državljanina (1988.) zbog osnova sumnje na počinjenje dva kaznena djela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona. (16. 7. 2013.)
Postoji osnova sumnje da je 25-godišnji osumnjičenik oko 02,00 sata 13. srpnja 2013. u parku Ribnjak u Zagrebu; nakon što se verbalno i fizički sukobio sa skupinom mladića te nakon što su ga otjerali iz društva; u nakani da liši života sudionike tog sukoba, vratio se toj skupini, noseći staklenu bocu od jedne litre razbivši joj prethodno dno. Postoji osnova sumnje da je s leđa prišao jednom mladiću i snažno ga bocom udario po glavi, a potom je s razbijenim grlićem flaše nasrnuo na drugog mladića i zadao mu više ozljeda po rukama, ramenima i leđima. Nakon toga, osumnjičenik je pobjegao s mjesta događaja.
Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu je prihvatio prijedlog ovog odvjetništva i 14. srpnja osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.