Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog razbojništva i oduzimanja tuđe pokretne stvari

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1975. i 1980.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela oduzimanja tuđe pokretne stvari iz članka 221. stavak 1. KZ-a. (16. 9. 2014.)
Okrivljenike se tereti da su oko 20,02 sati 7. ožujka 2012. u Sesvetama nazvali jednu pizzeriju i naručili dostavu, a kad je dostavljač osobnim automobilom dovezao pizzu na traženu adresu, s leđa mu je prišao prvookrivljenik te mu zaprijetio pištoljem tražeći da legne na pod. Istovremeno je drugookrivljenik sjeo u osobni automobil dostave, a prvookrivljenik je pištoljem udario dostavljača po glavi te potom i sam sjeo na suvozačevo vozilo.
Okrivljenike se tereti da su se zatim tim vozilom dovezli do benzinske postaje u Sesvetama i dok je drugookrivljenik čekao i pazio da netko ne naiđe, prvookrivljenik je ušao u postaju i pištoljem zaprijetio djelatnicima tražeći da mu predaju sav novac iz blagajne što su oni i učinili te mu predali 7.120,00 kuna. Tereti ga se da je potom ispalio jedan metak u metalnu ladicu blagajne pokraj koje su stajala dvojica djelatnika benzinske postaje čime je ugrozio njihov tjelesni integritet.
U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika.