Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 42-godišnjaka zbog ubojstva iz koristoljublja

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1972.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. stavka 1. točka 4. Kaznenog zakona/11. (18. 7. 2014.)
Okrivljenika se tereti da je između 19,30 i 20,00 sati 20. ožujka 2014. u Zagrebu, u stanu kojeg je koristila oštećena S. N. s kojom je ranije bio u intimnoj vezi; u nakani da ju usmrti kako bi se domogao novca; oštećenu S. N. srušio na krevet te joj nasilno zapriječio dovod zraka i onemogućio disanje. Tereti ga se da joj je, kad je ona prestala davati znakove života, prekrio tijelo s više prekrivača, a glavu joj omotao folijom i pokrio ju jastukom. Ujedno, tereti ga se da je potom iz stana uzeo njenu karticu tekućeg računa jedne banke i njenu kreditnu karticu, čije je PIN brojeve otprije znao, i od 20. do 22. ožujka 2014. u sedam navrata na bankomatima te banke na području grada Zagreba podizao novac s računa S. N. Podignuti novac (ukupno 9.900,00 kuna) je trošio u više automat klubova u Zagrebu na kockanje, a u međuvremenu je navraćao u stan oštećenice i u njemu boravio pored njenog mrtvog tijela. Tereti ga se da je u istom razdoblju iz stana S. N. uzeo i mobitel u njenom vlasništvu koji je potom prodao za iznos od 2.000,00 kuna.
Protiv okrivljenika je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog osobito teških okolnosti djela, a također je predloženo i da mu se izrekne mjera liječenja od ovisnosti.