Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podignuta optužnica protiv 43-godišnjaka zbog teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podiglo pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 91. t. 3.i 6. Kaznenog zakona (na osobito okrutan i krajnje podmukao način te iz bezobzirne osvete i drugih osobito niskih pobuda). (18. 9. 2012.)

Okrivljenika se tereti da je noću 25./26. veljače 2012. između 18,35 i 07,30 sati u zajedničkom stanu u Zagrebu; u cilju da liši života svoju suprugu uslijed višemjesečnih narušenih obiteljskih odnosa, potaknut ranijom najavom supruge da se želi razvesti, ne prihvaćajući njenu ustrajnost u tome, u više navrata ju udario tupotvrdim predmetom po glavi u predjelu lica. Kada je oštećena pala leđima na krevet, nastavio ju je tim predmetom udarati, nakon čega joj je stavio jastuk na lice i snažnim pritiskanjem jastuka onemogućio joj disanje, istovremeno joj rukom stežući vrat. Oštećenoj je nanio teške i po život opasne ozljede glave koje su posljedično dovele do smrtnog ishoda pri čemu je oštećena trpjela bolove snažnog intenziteta.
U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika, do okončanja kaznenog postupka, temeljem zakonskih osnova opasnosti od ponavljanja djela i težine kaznenog djela.