Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitan 31-godišnjak i određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu ispitan je hrvatski državljanin (1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teške krađe iz  članka 229. stavak 2. Kaznenog zakona u svezi članka 52. Kaznenog zakona, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom iz članka 215. stavak 1. KZ-a i teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 1. u svezi članka 215. stavak 1. KZ-a. (19. 1. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 5. siječnja 2018. do 18. siječnja 2018. u Zagrebu, u noćnim satima; u cilju neovlaštenog stjecanja tuđih predmeta znatne vrijednosti; podesnim predmetom sa ulica u užem središtu grada demontirao 22 brončane slivničke rešetke u vlasništvu Grada Zagreba ukupne vrijednosti 352. 625,00 kuna. Osnovano sumnja da je bio svjestan činjenice kako se radi o mjestima po kojima hoda velik broj ljudi te je uklanjanjem brončanih slivničkih rešetki pristao ugroziti njihove živote i sigurnost uslijed čega je dvoje hrvatskih državljana upalo u otvore šahtova pri čemu je jedan građanin zadobio teške tjelesne ozljede, a jedna građanka tjelesne ozljede.
Ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 31-godišnjaka na temelju članka 123. stavka 1. točke 3. Zakona o kaznenom postupku koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor.