Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitan 66-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je hrvatskog državljanina (1952.) zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela protiv spolne slobode i spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. (20. 9. 2018.)

Osnovano se sumnja da je od 2003. do 2015. godine kao trener jednog sportskog kluba iz Zagreba na štetu četiri oštećenice u dobi od 11 do 17 godina počinio više kaznenih djela, i to jedno kazneno djelo spolnog uznemiravanja iz članka 156. stavka 1. Kaznenog zakona/11, jedno kazneno djelo bludnih radnji iz članka 155. stavka 2. Kaznenog zakona/11 i dva kaznena djela spolne zlouporabe djeteta starijeg od petnaest godina iz članka 159. stavka 1. Kaznenog zakona/11, te tri kaznena djela bludnih radnji iz članka 193. stavak 2. Kaznenog zakona/1997.
Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predloženo je da protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je i odredio istražni zatvor ali samo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke dok je odbio u odnosu na drugu predloženu osnovu zbog čega će državno odvjetništvo uložiti žalbu.