Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 36-godišnjaka zbog teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1982.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv života i tijela teškim ubojstvom iz članka 111. točka 3. Kaznenog zakona. (21. 5. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 20. svibnja 2018. oko 6,00 sati u podrumskom stanu obiteljske kuće u Zagrebu; za vrijeme i unatoč trajanja zaštitnih mjera iz članka 16. i 17.  Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, i to zabrane približavanja oštećenici odnosno izvanbračnoj supruzi na udaljenost ispod sto metara gdje god se nalazi u Republici Hrvatskoj i zabrane uznemiravanja te udaljenja iz zajedničkog kućanstva na adresi gdje je živjela njegova izvanbračna supruga; došao u taj stan i verbalno se sukobio s oštećenicom. Osnovano se sumnja da je, nakon verbalnog sukoba s oštećenicom prema kojoj se već ranije nasilnički ponašao, uzeo veći kuhinjski nož i, u nakani da ju usmrti, zadao joj više ubodnih rana u središnjem dijelu i na desnoj strani leđa te donjoj strani leđa, kao i u predjelu obje dojke te u predjelu unutrašnje strane desne ruke. Oštećenica je preminula na mjestu događaja uslijed zadobivenih ozljeda.
Protiv okrivljenika je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio istražni zatvor temeljem odredbe članka 123. stavak 1. točka 2., 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku.