Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Ispitana dvojica osumnjičenika i određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu ispitan je državljanin Hrvatske i Bosne i Hercegovine (1984.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv imovine  teškom krađom iz čl. 229. st. 1. točka 1. u svezi čl. 228. st. 1. Kaznenog zakona, i državljanin Bosne i Hercegovine (1988.) zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela protiv imovine teškom krađom iz čl. 229. st. 1. točka 1. u svezi čl. 228. st. 1. KZ-a. (21. 9. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik 8. lipnja 2017. sam došao do zgrade na području Mlinova (Zagreb) i, u nakani neovlaštenog stjecanja tuđih predmeta, provaljivanjem ušao u stan te iz zatvorenih prostora otuđio novac i razne vrijedne stvari (torbica, satovi, odjeća, parfem) ukupne vrijednosti oko 35.000,00 kuna.
Osnovano se sumnja da je drugoosumnjičenik, u nakani neovlaštenog stjecanja tuđih predmeta, sam počinio tri teške krađe, odnosno da je 11. srpnja 2017. provaljivanjem i savladavanjem većih prepreka ušao u obiteljsku kuću na području Zagreba i uzeo te za sebe zadržao određeni iznos novca i satove oštetivši vlasnika za vrijednost oko 30.000,00 kuna; te da je 10. rujna 2017., zajedno i po prethodnom dogovoru s nepoznatim muškarcem, provaljivanjem i savladavanjem većih prepreka, ušao u stan na području Zagreba iz kojeg je uzeo i za sebe zadržao novac i satove te kartice ukupne vrijednosti oko pet tisuća kuna; kao i da je zajedno i po prethodnom dogovoru s nepoznatim muškarcem u vremenu od 15. do 16. rujna 2017. provaljivanjem i savladavanjem većih prepreka ušao u obiteljsku kuću na području Zagreba iz koje je otuđio metalni sef oštetivši vlasnika za oko dvije tisuće kuna.
Sudac istrage je 20. rujna 2017. prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i obojici osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku).