Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnesena žalba na oslobađajuću presudu

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je žalbu na presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1987.) oslobođen optužbe da je počinio tri kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. toč. 4. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (22. 9. 2017.)

Okrivljenika se tereti da se 25. listopada 2014. oko 1,25 sati u Zagrebu; nakon napada pripadnika jedne navijačke skupine koji se dogodio 24. listopada 2014. oko 23,00 sata u jednom zagrebačkom restoranu na dvojicu pripadnika druge navijačke skupine, kojoj pripada i okrivljenik; u cilju da se osveti za taj ali i za ranije napade, zajedno s više navijača prve skupine dovezao vozilom do jednog raskrižja u Zagrebu, u blizini kojeg stanuje jedan od pripadnika suprotne navijačke skupine koji se upravo, zajedno s više navijača druge skupine, dovezao kombi vozilom do navedenog raskrižja. Okrivljenik je prišao kombi vozilu i iz pištolja ispalio više hitaca u osobe u vozačkoj kabini zaustavljanog kombija, ranivši teško i po život opasno dvojicu navijača iz druge skupine dok trećeg navijača, prema kojem je također ispalio jedan metak, nije pogodio.

Žalba je izjavljena zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te je ujedno predloženo da Vrhovni sud Republike Hrvatske ukine pobijanu presudu i predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje pred potpuno izmijenjenim vijećem.