Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 47-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv hrvatskog državljanina (1967.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela iz čl. 303. st. 1. Kaznenog zakona, ocjenjujući da su se stekli uvjeti za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. (23. 8. 2014.)
Postoji osnovana sumnja da je 47-godišnjak od neutvrđenog dana tijekom 2014. pa do 22.  kolovoza 2014.; po prethodnom dogovoru sa A. R. i u cilju da onemogući njegovo uhićenje temeljem tjeralice Županijskog suda u Zagrebu raspisane zbog vođenja kaznenog postupka pred tim sudom protiv A. R. zbog kaznenih djela razbojništava; za potrebe boravka i skrivanja A. R. iznajmio stan u Zagrebu, predočivši vlasniku stana da će stan koristiti za vlastite potrebe. Kako bi prikrio da u stanu stvarno boravi A. R., u navedenom je razdoblju na parkirališnom prostoru stambene zgrade redovno parkirao svoj osobni automobil, gotovo svakodnevno dolazio u stan donoseći A. R. osobne potrepštine i prehrambene artikle, naručivao hranu iz obližnjih restorana i pizzerija, osobno plaćajući i preuzimajući naručenu hranu, a s članovima obitelji A. R. dogovarao dolaske u unajmljeni stan osobno ih dočekujući na ulazu, sve do 22. kolovoza 2014. kada su policijski službenici u navedenom stanu uhitili A. R.
Sudac istrage je prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i odredio istražni zatvor po oba predložena zakonska osnova.