Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 36-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede  s posljedicom smrti iz  članka 120.  u vezi čl. 119. st. 1. Kaznenog zakona. (23. 10. 2015.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik oko 02,40 sati 1. veljače 2015. u noćnom klubu u Zagrebu (Malešnica), iz neutvrđenih razloga prišao stolu za kojim su sjedili oštećeni J. B. i njegov prijatelj, te oštećenom J. B.; kako bi ga teško tjelesno ozlijedio; zadao više udaraca šakama u predjelu glave od kojih je pao na tlo. Oštećenik je, uslijed navedenih udaraca zadobio ozljede (više oguljotina i krvnih podljeva na glavi, krvarenje u meke moždane ovojnice i moždane komore) zbog kojih je preminuo na mjestu događaja.
Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu je, na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, odredio istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.