Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 44-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1970.) donijelo rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ-a. (24. 10. 2014.)
Postoji osnovana sumnja da je 44-godišnjak prethodno na ilegalnom narko tržištu pribavio veću količinu droge kokain te ju u cilju daljnje preprodaje miješao s raznim punilima radi povećanja mase nakon čega ju je dalje neovlašteno preprodavao. Osnovano se sumnja da je 22. listopada 2014. u dva stana koje je okrivljenik koristio na području Zagreba pronađeno ukupno oko 1400 grama kokaina pakiranih u 16 vrećica i više od 3300 grama punila za povećanje mase. Pored toga, u stanu koji je okrivljenik koristio, pronađene su i četiri vage za precizno mjerenje s tragovima droge kokain, jedna mehanička preša s cilindričnim nastavkom i hidraulična dizalica te jedan električni mlinac s tragovima droge kokain. Ujedno, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak počinio i kazneno djelo iz čl. 331. st. 1. Kaznenog zakona jer protivno čl. 7. st. 1. Zakona o oružju, 23. listopada 2014. u stanu koji je koristio na području Zagreba držao 56 komada streljiva kalibra devet mm.
Temeljem prijedloga ovog državnog odvjetništva sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu je odredio istražni zatvor protiv 44- godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).